20121024

Compara Vidal-Quadras con Franco

L'eurodiputat Derk-Jan Eppink compara Vidal-Quadras amb Franco

Segons l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, l'eurodiputat flamenc Derk-Jan Eppink, vicepresident del Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, ha exigit al govern espanyol aquest dimarts que deixi "als catalans votar el seu futur" i "no hi posi l'exèrcit", en un debat amb José Manuel Durao Barroso i Herman van Rompuy al Parlament Europeu.

En la mateixa sessió, Eppink ha comparat directament Alejo Vidal-Quadras amb Franco, per la seva amenaça d'enviar la Guàrdia Civil a Catalunya, ha retret al dirigent espanyol el contingut de la carta que Vidal-Quadras va enviar als seus col·legues del Parlament Europeu i al seu president, Martin Schulz, que ha dit "sembla redactada per Franco", i li ha demanat la seva dimissió.

Eppink també ha exigit al PP que faci com "David Cameron amb Escòcia".

L'eurodiputat popular Luis de Grandes ha sortit en defensa de Vidal-Quadras i s'ha encarat amb Eppink, acusant-lo d'haver "insultat i desqualificat des de la més absoluta ignorància". "Senyr Vidal-Quadras, vergonya!", ha cridat el polític flamenc, en castellà.

La picabaralla entre Eppink i Vidal-Quadras es produeix un dia després que els eurodiputats catalans demanessin a la UE que intervingui preventivament contra les amenaces militars a Catalunya.


La intervenció d'Eppink va del minut 42:15 fins al 44:02 d'aquest vídeo del Parlament Europeu.

No hay comentarios: