20130429

Fisas diu que «Europa no vol saber res» d'independència

dice que sólo Eslovenia apoyaría una Catalunya independiente..


Fisas diu que «Europa no vol saber res» d'independència

  • L'eurodiputat popular considera que només Eslovènia acceptaria una Catalunya independent

  L'eurodiputat del PP, Santiago Fisas, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN

L'eurodiputat de Partit Popular (PP), Santiago Fisas, assegura que la Unió Europa "no vol saber res" de la independència de Catalunya i afegeix que el procés sobiranista ni "està a l'agenda" ni "preocupa" l'eurozona tot i la multitudinària manifestació de l'Onze de Setembre. En una entrevista aquest dissabte al programa 'Converses' de Cadena COPE Catalunya i Andorra, Fisas ha comentat que el motiu dels recels vers la sobirania catalana és que "ningú s'atreveix a obrir el meló que és Europa", i que aquesta circumstància la coneix perfectament el president Artur Mas.

A l'hora de tractar una hipotètica independència de Catalunya, afirma que Eslovènia és l'únic país que, ara per ara, l'acceptaria. L'eurodiputat popular ha alertat, però, que tot i que fos pactada, la independència comportaria a Catalunya "conseqüències terribles". Ha citat la sortida de la UE, demanar novament l'ingrés i pagar aranzels, impostos que s'haurien de pagar per la sortida i entrada de béns al país.

Santiago Fisas, que havia estat líder del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona entre el 1999 i el 2002, ha expressat en la conversa radiofònica la seva voluntat per repetir com a candidat a les pròximes eleccions europees, previstes pel maig del 2014. "Ara tocar votar Europa, no per problemes locals, autonòmics o d'Espanya", ha indicat. Ha reconegut, però, que actualment "Europa sembla llunyana" per als ciutadans. "Però interfereix en el dia a dia més del que la gent pensa", ha conclòs.

D'altra banda, considera que reactivar l'economia a Europa només seria possible si Alemanya no fos tant estricta amb les mesures d'austeritat. Sobre les imposicions de l'executiu d'Angela Merkel, Santiago Fisas assenyala que "no tot s'arregla amb austeritat" i que potser Alemanya "hauria d'obrir més la màniga". Ha destacat, a més, el pes dels països del sud d'Europa. "Itàlia i Espanya sumen el 25% del Producte Interior Brut (PIB)", ha assegurat.

No hay comentarios: