20130530

Verstrynge: 'Espanya sense Catalunya s'enfonsa, però no a l'inrevés'

Verstrynge: 'Espanya sense Catalunya s'enfonsa, però no a l'inrevés'

'Ningú no pot impedir als catalans que siguin independents, diu l'ex-dirigent d'Alianza Popular al programa 'Singulars'

Jorge Verstrynge fou un dels membres destacats d'Alianza Popular al costat de Manuel Fraga: en fou secretari general a començament dels vuitanta i diputat al congrés espanyol. Ahir en una entrevista al programa 'Singulars' amb Jaume Barberà, Verstrynge es va declarar del tot favorable al dret d'autodeterminació de Catalunya. 'Si els catalans volen accedir a la independència, no hi ha ningú que els ho pugui impedir', va dir. I va recomanar a la dreta espanyola que abandoni el discurs de l'odi contra Catalunya perquè 'si no, tard o d'hora hi haurà la ruptura'.

'El divorci no és cosa de dos, és cosa d'un. Si hi ha acord entre els dos, bé. I si no, doncs si un vol marxar, se'n va. Què passa en la història d'Espanya, que cada trenta anys s'han d'enviar els tancs a l'Ebre?', deia Verstrynge durant l'entrevista.

L'ex-dirigent d'AP, que ara és doctor en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid, vol que Catalunya continuï a Espanya. 'Veient el que hi ha a Madrid, no ens deixeu sols, si us plau. Amb el que hi ha allà n'hi ha per llançar-se per la finestra', va dir. I també té clar que l'argument de la legalitat no es pot utilitzar com a mur per a impedir l'exercici del dret de decidir. 'La llei no pot estar contra la legitimitat popular.

No hay comentarios: